CO2 waarden

De concentratie CO2 wordt weergegeven in deeltjes per miljoen, PPM (Parts Per Million). In een ruimte waar mensen aanwezig zijn is de normale hoeveelheid CO2 maximaal 800 PPM. De CO2-meter zal door middel van een kleur en getal aangeven als de CO2 waarden hier overheen gaat. Naast de overdracht van infectieziekten heeft ventilatie in scholen ook invloed op de leerprestaties.

Wist je dat: … in 70 – 80% van de klaslokalen de CO2-concentratie te hoog (>1.200 ppm) is?

Feit: Op de basisschool ademen kinderen vijf keer zoveel schimmels en bacteriën in als thuis.

CO2-meters op scholen

Naar aanleiding van de uitspraak van Minister Wiersma van Primair- en Voortgezet Onderwijs heeft de overheid budget beschikbaar gesteld om CO2-meters op scholen te vergoeden. Ieder klaslokaal moet voorzien worden van een CO2-meter. Hierdoor komt er aandacht voor goed ventileren van de lucht met als doel gezonde lucht in elke ruimte op scholen.

Er is voldoende en overtuigend bewijs voor een associatie tussen de mate van ventilatie en luchtbeweging in gebouwen en de verspreiding van infectieziekten (Li et al, 2007). Een onderzoek in ruim 400 Amerikaanse scholen geeft aan dat er een verband is tussen de CO2-concentratie en ziekteverzuim. Een verhoging van de CO2-concentratie met 1.000 PPM ten opzichte van buiten levert een verhoging van het ziekteverzuim met 10 tot 20 procent (Shendell et al., 2004)

Lees hier meer info over het actieplan voor snelle verbetering van ventilatie op scholen van de Rijksoverheid

CO2-meter Aircontrol Coach van TFA

Met duidelijke verkeerslichtkleuren op het display van de CO2-meter kun je direct zien of actie nodig is, en kan ervoor gekozen worden om een raam of deur open te zetten zodat de lucht weer ververst wordt. Ventilatie vermindert het aantal virusdeeltjes in de lucht. Uitermate geschikt voor klaslokalen in scholen. Drie smiley pictogrammen dienen als comfortzone-indicator voor de gemeten waarden van de afgelopen 24 uur. Naast de CO2 waarden wordt de temperatuur, tijd en luchtvochtigheid weergegeven. De stroom wordt geleverd via een PC of laptop met bijgeleverde micro-USB kabel.

Nu zeer scherp geprijsd!

Cosy Deal

De meters zijn direct uit voorraad leverbaar en snel bezorgd!

Neem contact met ons op voor vragen.

CO2-meter Aircontrol UP van TFA

De CO2-meter ‘Up’ van TFA heeft een groot display met stoplichtindicatie zodat je duidelijk in beeld hebt hoe het met de luchtkwaliteit is gesteld en je precies weet wanneer je moet ventileren. De meter geeft ook de temperatuur en vochtigheid weer. Er kan een alarm worden ingesteld als de CO2-concentratie in de lucht te hoog wordt. Het display heeft een hoog contrast en vier helderheidsniveaus. Deze CO2-meter heeft een geïntegreerde oplaadbare batterij met een looptijd van 12 uur. De stroom wordt geleverd via USB type-C-kabel of stekker.

Cosy Deal

De meters zijn direct uit voorraad leverbaar en snel bezorgd!

Neem contact met ons op voor vragen.

Meer CO2 meters

Staat de CO2 meter die u zoekt hier niet bij? Bekijk dan ook de andere CO2 meters in ons assortiment!

Bekijk hier ons hele assortiment CO2 Meters